Pizzeria Emilia Romagna działa w Raciborzu od września 2019 roku (początkowo pod inną nazwą) i zrodziła się z miłości do ludzi, których dobrze jest spotykać w ciekawych wnętrzach przy dobrym jedzeniu. I rzeczywiście – można u nas dobrze zjeść. Przede wszystkim pizzę – prawdziwie włoską, na cienkim cieście, z dodatkiem oryginalnych produktów sprowadzanych z Włoch, wśród których królują wędliny, sery, pomidory i oliwa. Miłośnicy włoskiej pasty mogą spróbować tagliatelle czy spaghetti, z kolei na fanów lżejszych wrażeń czekają znakomite, aromatyczne sałatki.
A co na deser? Poza włoskimi klasykami (tiramisu i panna cotta), serca klientów podbija beza z kremem i owocami. Ponadto zatrudniona w pizzerii mistrzyni cukiernictwa dba o to, by każdego dnia uwodzić klientów wyjątkowymi deserami i wypiekami spoza stałej karty. Do deseru i na długie wieczory polecamy włoskie wino (białe, czerwone i musujące: lambrusco lub prosecco), kraftowe piwo (do wyboru kilka świeżutkich pozycji prosto z beczki) albo efektownie podane drinki – w ofercie m.in. klasyki, jak aperol w słusznym rozmiarze, a także autorskie koktajle (uwadze naszych gości polecamy lawendowe prosecco). Buon appetito!
Na naszej stronie na Facebooku informujemy o nowościach w menu i specjałach spoza karty:
https://www.facebook.com/PizzeriaEmiliaRomagna
Dla dzieciaków mamy kącik z ekranami edukacyjnymi, kolorowanki, a dla maluchów krzesełka
Jeśli odwiedzasz nas z psiakiem, poinformuj obsługę – przygotujemy miskę z wodą